وي افزود: شواهد و قراين موجود، بر تعلق اثر به دوره سلجوقي صحه ميگذاشت که در نهايت با ادامه کار حفاري ديوار نوشتهاي با تاريخ سال 553 هـ.ق به دست آمد و مشخص شده اين اثر قبل از سال 553 هـ.ق ساخته شده و تعلق آن به دوره سلجوقي قطعي شد.
زهرانژاد خاطرنشان کرد: با ادامه کار حفاري بقاياي يک بناي دوره سلجوقي به دست آمد و در همان زمان اين نظريه ارايه شد که اين اثر احتمالا بقاياي مسجد جامع کهن قاين است که ناصر خسرو در سال 444 هـ.ق از آن ياد کرده است.
مسئول حوزه ميراث فرهنگي ادراه ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان قائنات اضافه کرد:\" حضر ها هنا بتاريخ سلخ شهر ربيعالاول سنه ثلث و خمسين و خمس مائه\"متن کامل ديوار نوشته به دست آمده در جريان عمليات آوار برداري است.
وي گفت:در ادامه عمليات کاوش در محدوده شهر قديم قاين در سال گذشته قسمتهاي ديگري از جرزها به دست آمد که با توجه به شواهد موجود فرضيه وجود مسجدي داراي يک يا چند ايوان را قوت بخشيد. در ادامه کاوش، جزرهايي از جنس خشت به دست آمد که با توجه به ادامه کاوش و پيدا شدن مجموعهاي از جزرهاي مذکور و آثار به دست آمده مسجدي شبستاني به سبک مساجد اوليه کشف شد.
زهرا نژاد يادآور شد:در پايان اين فصل از کاوش، عمليات حفاظتي صورت گرفت که از آن جمله مي توان به مسقف کردن بخش هايي از قسمت هاي کاوش شده با داربست و سقف سبک، خواناسازي جزرهاي سنگي دوره سلجوقي ، مرمت اشيا به دست آمده از کاوش و استحکام بخشي قسمت هايي از جزرهاي ديواره ها و پايه ها اشاره کرد.
محدوده شهر قديم قاين (مزار شاهزاده حسين) به شماره 19100 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است./117
انتهای پیام/